آغاز بچه دادن کندوها در مرکز تحقیقات زنبور عسل دارآباد
موزه دارآباد از آغاز فرآیند بچه دادن کندوهای مربوط به زنبور عسل با مساعد شدن دمای هوا و در آخرین ماه از فصل بهار خبر داد.
به گزارش روابط عمومی موزه، به نقل از دکتر مجید نوائیان مدیر موزه دارآباد روز پنجشنبه 2 خرداد ماه سال جاری کندوهای مربوط به مرکز تحقیقات زنبور عسل شروع به بچه دادن کردند. این بچه زنبور که روی یک درختچه یاس هلندی افتاده بود با تلاش متخصص این بخش استحصال شد. گفتنی است زنبوران عسل در فصل بهار سریع رشد می کنند و در صورتی که فضای لازم برای رشد آنها مهیا نشود تصمیم به بچه دادن می گیرند. برای این کار تعدادی از سلول های کارگران را که لارو جوان کمتر از ۳ روز دارند به سلول ملکه تبدیل می کنند و فرمان اخطار را صادر می نمایند.
ملکه زنبور عسل در عمر خود دو بار از کندو خارج می شود. بار اول برای جفت گیری با زنبور های نر و دفعه دوم در زمان بچه دادن کندو. ملکه در حالت طبیعی قادر به پرواز نیست، چرا که حدود دو برابر وزن خود شیر زنبور عسل از زنبورهای کارگر دریافت می کند. با فعال شدن سلول ملکه، ملکه مادر هم تخمریزی خود را کاهش داده و زنبوران هم از جیره غذایی آن می کاهند. به همین علت تا حدودی وزن ملکه سبک شده و قادر به پرواز می گردد. قبل از باز شدن سلول ملکه که حدود ۱۲ روز طول می کشد، کارگران، زنبوران ملکه را به طرف سوراخ پرواز هدایت کرده و ملکه با نیمی از جمعیت در یک اجتماع ملکه سالار از کندو خارج شده و در زنبورستان به پرواز در می آید. در این حالت ملکه قادر به پرواز طولانی نیست و روی نزدیک ترین درخت می نشیند. جمعیت کلنی هم همراه با آن به صورت خوشه آویزان می شوند. این پدیده را بچه دادن طبیعی کندو یا پیش بچه می گویند.