دات نت نیوک
شما اینجا هستید    اخبار
ﺳﻪشنبه 21 آذر 1396
تعداد نظرات: 0

طی آخرین نشست شورایعالی CIC، عضویت دونفر از اعضای انجمن حامیان و پژوهشگران حیات وحش و از مشاورین و مرتبطین موزه دارآباد به طور رسمی مورد پذیرش شورای جهانی شکار و حفاظت از حیات وحش (CIC ) قرار گرفت.

به گزارش روابط عمومی موزه، به نقل از دکتر مجید نوائیان مدیر موزه دارآباد، طی آخرین نشست شورایعالی CIC که درتاریخ23 آبان 96 درکشور مجارستان (بوداپست) برگزار شد ، عضویت دونفر از اعضای انجمن، به طور رسمی مورد پذیرش CIC قرار گرفت.

CICبه یک نهاد مستقل غیرانتفاعی است که به دلیل دارا بودن متخصصان علمي و ارائه مشاوره ها و تجربيات عملی در بسیاری از کشورها در زمينه  مدیریت حيات وحش و حفظ طبيعت، اعتبار جهاني بالايي را كسب نموده است.

انجمن حامیان و پژوهشگران حیات وحش، با بهره گیری از ظرفیت کارشناسان متخصص خود، و به منظور توسعه همکاری ها و بهره گیری از توانمندی های ملی و هم افزایی آن با ظرفیت ها و پتانسیل های بین المللی، بستر تعامل و همکار های مشترک در زمینه های علمی- آموزشی با  CICرا فراهم نموده است.

دراجلاس مذکور مطابق حکم تفویضی از طرف George Aman(CIC President)  وTamás Marghescu(CIC Director General)،                              جناب آقای دکتر عبداله سالاری(مدیرعامل انجمن حامیان و پژوهشگران حیات وحش)، به عنوان نخستین عضو متخصص(Expert Member) درCIC ایران و جناب آقای مهندس آرش میرابیان(عضو انجمن حامیان و پژوهشگران حیات وحش) که هر دو از مشاورین و مرتبطین موزه دارآباد در پیشبرد اهداف حفاظتی هستند، به عنوان عضو CIC ایران                        (Individual Member) منصوب شدند.

شایان ذکراست جناب آقای مهندس عبدالعلی یزدانی بعنوان رئیس هیات ایرانی(Head of Delegation) در این دوره ، هدایت هیات ایرانی را عهده دار می باشند.

آشنایی با The International Council for Game and Wildlife Conservation(CIC)

حروف اختصاري CIC از نام فرانسوي(Council International de la chasse et de la Conservation du gibier)

گرفته شده است. طرح تشکیلCIC  در سال 1929 تهيه و در سال 1930 توسطMaxim Ducrocq، کنتLouis Károlyi  وگروهي از هم فکران ايشان در پاريس تشكيل و به ثبت رسيد.CIC یک نهاد بين المللي فعال و مستقلِ غير انتفاعي و غير سياسي است كه برای دستیابی به هدف حفاظت حیات وحش و استفاده پایدار از آن  با توجه به ظرفيت ها و قابليت هاي علمي و تجربي خود به دولت ها و تشكل های حافظ محيط زيست كمك مي‌كند.

CIC  در حال حاضر در 80 كشور دنيا نمايندگي وگروه كاري دارد كه به وسيله بخش های تخصصی خود آنها را در زمينه های زيست محيطي و    حفظ گونه ها، حمايت علمي و اجرايي مي نمايد.

اشخاص، انجمن هاي خصوصي و يا سازمان هاي دولتي ذيربط در امر حفاظت حیات وحش و نخجيرداري و شکار، عضو CIC هستند.

اهداف و ماموريت هايCIC

CIC  و تمامي اعضا و تشكيلات آن سعي خود را مبذول مي دارند كه به کشورها و سازمان هاي بين المللي كه در مديريت حيات وحش و اکوسیستمهای طبيعي نقش دارند، در صورت نياز، كمك هاي زير را ارائه نمايند:

1- تفهيم مفهوم جهان شمول بودن مسائل زيست محيطي به همه

2- توجه و احترام به وجود تمام اشكال حيات در اكوسيستم هاي مربوطه

3- حفظ طبيعت، به ويژه حيات جانوري براي استفاده نسل هاي فعلي و آينده با اقدامات پيشگيرانه وبه صدا در آوردن زنگ خطر در مواقع لازم

4- جلوگيري از كاهش تنوع زيستي و به ويژه حفاظت از گونه هاي در خطر انقراض

5- استفاده پايدار از منابع طبيعي تجدید شونده به عنوان ابزار بسيار مهم براي استفاده هاي اقتصادي و اجتماعي به گونه اي كه از این منافع براي حفظ آنها بهره برداری شود

6-  تكثير و پرورش گونه های وحشي قابل شكار به نحو هماهنگ با محيط زيست طبیعی آنها، بهبود مديريت حيات وحش و استفاده بهينه از زمين

7- انجام تحقيقات علمي، آموزش و اطلاع رساني

8- ارائه مشاوره به تشكل هاي مردمي، ملي و بين المللي و برآوردن خواسته هاي آنها در زمينه حفظ طبيعت و مديريت حيات وحش

CIC  متعهد است تمامي ظرفيت و توان خود را به كار گيرد تا اهداف فوق، از طرق اخلاقي و صحيح تحقق يافته و در تمامي فعاليت هاي دروني، جاري گردد.

بخشهای هاي تخصصی CIC عبارتند از :

• علوم کاربردی (Applied Science)

این بخش شامل کمیسونهای تخصصی تروفه ها و نمايشگاه ، حفاظت از پرندگان شكاري و شكار با پرندگان شكاری، شكارهاي بزرگ، موزه ها، شكار در هنر و تاريخ، پرندگان مهاجر، شكارهاي كوچك، شكارهاي استوايي، بهره برداري پايدار از طبيعت وعكاسي از حيات وحش می‌باشد.

• سیاست و قوانین(policy & Law)
  • فرهنگ (Culture)
    مجمع جهانی CIC ، سالانه در یکی از کشورهای عضو برگزار می‌گردد. این مجمع آخرین بار، سال 1353درایران، برگزارگردید.

تصاویر
  • برای نخستین بار، عضو متخصص ایرانی در شورای جهانی شکار و حفاظت از حیات وحش،منصوب شد
ارسال نظر جدید

کد امنیتی را وارد نمایید: